Beslenme Dostu Projesi

Beslenme Dostu Okul Programı


Resmi Gazete’de Başbakanlık Genelgesi olarak yayımlanan Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programının Okullarda Obezite ile Mücadelede Yeterli ve Dengeli Beslenme ve Düzenli Fiziksel Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması başlığı kapsamında, “Beslenme Dostu Okul Projesi”  ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı ile Bakanlığımız arasında 21.01.2010 tarihinde imzalan protokol ile Beslenme Dostu Okul Programı ülkemizde başlatılmıştır. Okulların gönüllü olarak katılmakta oldukları Beslenme Dostu okul programımızla 1099 okul ‘Beslenme Dostu Okul’ Sertifikası almaya hak kazanmıştır. 2010 yılı: 56 okul, 2011 yılı: 232 okul, 2012 yılı: 408 okul, 2013 yılı 403 okulumuz sertifika ile ödüllendirilmiştir.

Avrupa bölgesindeki 17 ülkenin dâhil olduğu Dünya Sağlık Örgütünün “Nutrition Friendly Schools Initiatives-Beslenme Dostu Okul Girişimi” kriterleri doğrultusunda Okul Sağlığı Bilim Kurulumuz,  ilgili Bakanlıklar ve Kurumumuz ilgili Daire Başkanlıklarının ortak çalışmalarıyla Beslenme Dostu Okullar Protokolü ve Uygulama Kılavuzu güncellenmiştir.

Beslenme Dostu Okullar Programı 20.09.2013 tarihinden itibaren güncellenen protokol ve uygulama kılavuzu kapsamında yürütülmektedir.

T.C. Sağlık Bakanlığı

Kaynak: http://www.beslenme.gov.tr/index.php?lang=tr&page=392

 

Bizlerde Ali Aktürk Özel Eğitim ve İş Uygulama Merkezi olarak bu projeye gönüllü katılan okullardan biriyiz. Amacımız projenin de genel amacı olan "öğrencilerimizin sağlıklı ve dengeli beslenmesine" yardımcı olmaktır. Bu kapsamda sağlıklı ve dengeli beslenme ile ilgili bilgi, belge ve dokümanları aşağıdaki linkler vasıtasıyla sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Sağlıklı Beslenme Broşürleri >>>    Broşürler-1     Broşürler-2     Broşürler-3 

 

..."Öğretmene Mektup" İçin Tıklayınız...

 

..."Veliye Mektup" İçin Tıklayınız...

 

... Sağlıklı Beslenme Eğitim Videoları İçin Tıklayınız...

 

...Beslenme Dostu Eğlence Sayfası (Çocuklar İçin)...

 

Sağlıklı Yaşam Dileklerimizle,

Okul İdaresi



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 2  kişi beğendi